پلی اکریل آمیدها، مواد شیمیایی از نوع کاتیونی و دستهای از پلیمرها، لخته سازها، یا سایر مواد شیمیایی هستند که بطور کلی دارای بار مثبت بوده و در فرایند تصفیه آب و فاضلاب مورد استفاده قرار میگیرند. این ماده موجب ایجاد لختههای بزرگتر نسبت به سایر مواد تصفیه آب شده و برای آبگیری لجن در تصفیه آب و به خصوص فاضلاب شهری بسیار موثر است.
این ترکیب از زیر واحدها یا مونومرهایی با نام اکریل آمید ساخته شده که این مونومر در ادامه به نمایش درآمده است:
پلی الکترولیتهای کاتیونی (PAMs) برای شکستن امولسیون، تقویت فیلتراسیون، و آبگیری لجن استفاده میشوند. موارد استفاده اصلی آنها در تصفیه آب و به خصوص فاضلاب است. این ماده به عنوان یک منعقد کننده (Coagulant) آلی مهم، ذرات کلوئیدی با بار منفی را خنثی میکند و در نتیجه باعث ایجاد لخته و رسوب میشود که حجم لجن را کاهش میدهد.
پلی اکریل آمید کاتیونی میتواند اسیدهای نوکلئیک را از طریق برهمکنشهای الکترواستاتیکی متصل کند و بار مثبت PAM، در خنثیسازی بار منفی کلوئیدها موثر واقع میشود. نتیجه نهایی، تجمع این ذرات بصورت رسوب خواهد بود.
لخته سازهای پلیمری کاتیونی با حذف مواد جامد معلق ریز، کدورت آب را کاهش میدهند و به علت اینکه دارای محدوده وسیعی از وزن مولکولی هستند، در بسیاری از کاربردها موثر واقع میشوند.
پلی آکریل آمید (PAM) از نوع آنیونی برای غلظتهای بالای سوسپانسیونهای معدنی با بار مثبت و همچنین ذرات معلق درشت (01/0 الی 1 میلیمتر) در محلولهای خنثی یا قلیایی مناسب است. پلی آکریل آمید (PAM) کاتیونی برای رسوب دادن مواد معلق با بار منفی (مانند کلوئیدها) و مواد آلی مناسب است.
پلی الکترولیتهای کاتیونی محلول در آب هستند، اما زمانی که در پلی الکترولیتهای کاتیونی پیوند عرضی (crosslinking) ایجاد میشود در آب حل نمیشوند.
منعقدکننده با بار کاتیونی (PAM) برای شکستن امولسیونهای تشکیل شده با روغنها، جوهرها، سورفکتانتها و غیره بسیار عالی است. استفاده از آن آسان و مقرون به صرفه بوده و در دوزهای پایین موثر است. همچنین این محصول در محدوده وسیعی از pH عملکرد خوبی دارد. به علاوه فسفاتها را از فاضلابها رسوب میدهد.
عملکرد PAM از این لحاظ نسبت به سایر منعقد کنندهها بسیار برتر است که در تصفیه بسیار موثر عمل کرده و فرایند ته نشین شدن ذرات منعقد شده را خیلی بیشتر تسهیل میکند.
پلی الکترولیتها به انواع مختلفی طبقهبندی میشوند. بر اساس منشأ آنها به سه دسته کلی پلی الکترولیتهای طبیعی، پلی الکترولیتهای مصنوعی، و بیوپلیمرهای اصلاحشده شیمیایی طبقهبندی میشوند. همچنین بر اساس ترکیب آنها به دو دسته هموپلیمرها و کوپلیمرها دستهبندی میشوند.
چرا باید از پلی الکترولیت کاتیونی در تصفیه آب استفاده کنیم؟
کوپلیمرهای پلی آکریل آمید کاتیونی (PAMs) به خصوص برای آبگیری لجن در تصفیه فاضلاب شهری بسیار کارآمد هستند.
استفاده از منعقد کنندههای معدنی محدودیتهای خاص خود را دارد. مقدار زیادی مواد منعقدکننده مورد نیاز است و حجم زیادی لجن تولید میکند. در مقابل، استفاده صحیح از پلی الکترولیتهای کاتیونی میتواند با عملکرد بهینه در انعقاد (Coagulation) و تشکیل لخته، آلایندهها را از انواع مختلف آب و به خصوص فاضلاب به طور موفقیت آمیزی حذف کند و باعث کاهش چشمگیر کدورت آب شود.
لخته سازهای کاتیونی (Cationic flocculants) مانند PAM معمولاً در فرآیند لختهسازی برای جداسازی جامد از مایع استفاده میشوند؛ زیرا برای ته نشینی ذرات کلوئیدی با بار مخالف بسیار اختصاصی عمل میکنند که منجر به راندمان خالصسازی رضایتبخشی میشود.
در نتیجه پلی الکترولیتهای کاتیونی به دلیل، سادگی کاربرد، قابلیت اطمینان و اثربخشی، لختهسازی (Flocculation) به طور گستردهای برای حذف کدورت از آب مورد استفاده قرار میگیرد. PAM کاتیونی در مقایسه با منعقدکنندههای معمول، به طور موثرتری مواد کلوئیدی، ذرات معلق و کدورت را از آب حذف میکنند، همچنین قابلیت لختهسازی آن نیز به نسبت لختهسازهای سنتی بسیار بهتر است. بطور کلی میتوان گفت که به کمک PAM فرایند تصفیه، بسیار تسهیل میشود و استفاده از دوز و مقدار کمتر مواد برای تصفیه ممکن میشود.
پلی آکریل آمیدهای کاتیونی (CPAMs) به دلیل عملکرد عالی آنها در لختهسازی و آبگیری لجن به طور گستردهای مورد استفاده قرار میگیرند.
به منظور مشاوره و خرید این محصول با ما در تماس باشید.
مطالب مرتبط:
پلی آلومینیوم کلراید مایع سفید
بدون دیدگاه